Hampurilaiskastike kruunaa hampurilaisen

  • 10 Jul, 2022

Hampurilaiskastike hampurilaiseen

Maistuva hampurilaiskastike viimeistelee hampurilaisen maun ja sopii myös ranskalaisten perunoiden dipiksi. Kastikkeiden kirjo kaupoissa on valtava ja niiden joukosta voikin olla haastavaa valita vain yksi maisteltavaksi, joten seikkailunhaluinen kokeileekin useita eri vaihtoehtoja. Mehevän hampurilaisen kokoaminen vaatii kuitenkin aina vähintään sen yhden kastikkeen ja suosikki löytyy testaamalla. Ilman hyvää ja maistuvaa kastiketta hampurilaisesta jäisi kyllä puuttumaan jotain oleellista.

Millainen hampurilaiskastike sitten on?

Tärkeää hampurilaiskastikkeessa on maun lisäksi myös sen koostumus eli kastikkeen tulee olla tarpeeksi jähmeää koostumukseltaan, jotta se ei heti valu pois hampurilaisen välistä. Hampurilaisen kastikkeen pohjana onkin siksi lähes aina majoneesi. Yleensä kastike on maustettu grillimausteilla, mutta kastikkeiden makuja on tosin iso kirjo ja suosittuja ovat myöskin tuliset tai makeat versiot.

Terminä hampurilaiskastike onkin siis melko laaja ja vaihteleva. Moni tarkoittaa sillä ihan kaikkia saatavilla olevia kastikkeita, mutta tomaateilla ja sipulilla maustettu Amerikkalainen hampurilaiskastike on tunnettu klassikko. Maultaan se on sopivan mausteinen, mutta kuitenkin pehmeän mehevä. Alkuperäistä reseptiä on ehkä jo vaikea tunnistaa, sillä maut muuttuvat jo pelkästään eri merkkien välillä. Suosikkinsa löytää vain kokeilemalla.

Jokaiselle löytyy suosikkimaku

Hampurilainen on ajaton klassikkoruoka, josta löytyy jokaiselle omanlaisensa vaihtoehto. Täytteeksi voi valita lihan ja kalan lisäksi myös kasvisvaihtoehtoja ja jokaiseen makuun löytyy kyllä aterian viimeistelevä kastike. Tykkäät sitten miedommasta tai mausteisemmasta kastikkeesta, meiltä löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Valitse ostoskoriisi useampi merkki ja voit alkaa testailemaan.