Hedelmäcocktail säilyke leivonnassa

  • By Asta
  • 08 Dec, 2021

Hedelmäcocktail maistuu sellaisenaan tai sitä voi käyttää leivonnassa

Hedelmäcocktail säilyke on monikäyttöinen elintarvike, jota voi käyttää salaateissa, jälkiruuissa sekä leivonnassakin. Säilykkeet myös säilyvät hyvin, joten niitä voi varastoida kaappiin useammankin, jotta niitä on saatavilla tarpeen vaatiessa. Ne maistuvat hyvältä myös sellaisenaan, joten niitä voi syödä helposti vaikka välipalalla tai aamiaiseksi. Hedelmäcocktailit maistuvat myös perheen pienimmille, joten niitä on kiva tarjoilla lapsille vaikkapa osana syntymäpäivätarjoiluja esimerkiksi kakkujen muodossa.

Hedelmäcocktail säilyke jälkiruuissa ja leipomuksissa

Ehkä yleisin tapa käyttää hedelmäcocktail säilykkeitä ovat jälkiruuat. Hedelmäcocktailin voi asetella kauniisti valmiisiin tarjoilukulhoihin. Annoksen voi viimeistellä lorauksella kermavaahtoa ja päälle ripotella hivenen murskattua tummaa suklaata. Sen lisäksi niitä voi käyttää myöskin erilaisissa leipomuksissa joko taikinan seassa tai esimerkiksi täytekakkujen tai torttujen viimeistelyssä koristeina. Niiden värikkyys tuokin mielenkiintoista sävyä ja raikkaus on monille makunautinto.

Niitä voi käyttää myös leivonnaisten taikinassa, mutta säilykkeet on ensin syytä valuttaa huolella, ettei nestettä tulee taikinaan enempää kuin ohje vaatii. Jos ne eivät sinällään sovi taikinan tyyliin, ne voi murskata tehosekoittimella nopeasti, jolloin ne ovat käyttökelpoisia esimerkiksi erilaisiin kuviin kakkuihin. Hedelmäkakut ovat piristävä vaihtoehto kahvin kanssa ja ne tuovat ihan uudenlaisen makuelämyksen ja joskus myös makukokemuksen.

Täytekakun koristaminen

Hedelmäcocktail säilykettä kannattaa käyttää myös osana leivontaa. Se toimii etenkin erilaisissa leivonnaisissa ja kakuissa todella hyvin. Hedelmäcocktailia voi käyttää täytekakun täytteenä ja liemellä puolestaan voi kostuttaa kakkulevyt. Hedelmiä voi laittaa myös täytekakun päälle koristeiksi. Ne ovat erityisen maukkaita myös kääretortussa, jonka maukkaana täytteenä kruunaa maun raikkaudellaan. Lisäksi kääretortun paloja voi koristella kermavaahdolla ja hedelmäcocktailin tuotteilla