Näin järjestät helposti juhlatarjoilut

  • 07 Nov, 2021

Juhlatarjoilut buffetin muodossa

Juhlatarjoilut ovat eniten odotettu asia juhlissa ja usein juhlien isäntä tai emäntä haluaa kaiken menevän nappiin. Juhlatarjoilujen loihtiminen ei ole vaikeaa, sillä juhlamenu koostuu yksinkertaisimmillaan alku-, pää- ja jälkiruoista sekä lisukkeista. Kattaukseen kannattaa myös panostaa juhlien teeman mukaisesti esimerkiksi koristamalla pöytää kauniilla astioilla ja pöytäliinalla. Koristelussa voi käyttää myös esimerkiksi kukkasia ja eri tavoin muotoiltuja serviettejä.

Loihdi helpot juhlatarjoilut

Alkuruoaksi voi valita lämpimän tai kylmän keiton, lisukkeeksi leipää tai alkusalaattia. Tee pääruoaksi lämmin liha- tai kasvisruoka huomioiden erityisruokavaliot. Lisukkeeksi sopii riisiä, perunaa tai pastaa. Kastiketta on hyvä olla tarjolla, ettei ruoka ole liian kuivaa. Leipää voi myös tarjoilla pääruoan lisäksi. Jälkiruoaksi voi loihtia kermakakkua, pullaa, kääretorttua tai jonkin leivonnaisen. Ohella voi tarjota kahvia ja mehua sekä kahvin kanssa käärekonvehteja.

Juhlien tarjoiluun löydät karkit netistä mikäli haluat tilata isomman määrän eri vaihtoehtoja kerralla ilman, että sinun tarvitsee juosta ympäri kauppoja miettien, mitä ostaisit. Valikoimissa on todella paljon eri vaihtoehtoja, joista löytyy erilaisiin teemoihin sopivia karkkeja – eli jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Karkkeja voi hyödyntää esimerkiksi häissä karkkibuffetin muodossa.

Erityisruokavaliot juhlatarjoiluissa

Usein juhlissa vieraita on useampi, jolloin on hyvä pitää mielessä erityisruokavaliot. Ruokavaihtoehtoja miettiessä tulisikin varmistaa vierailta, mikäli heillä on rajoitteita joidenkin ruokien suhteen, kuten esimerkiksi allergian vuoksi. Tarjoiluissa tulisi ottaa huomioon, että tarjolla on gluteenitonta, maidotonta, munatonta sekä kasvisruokaa tarjolla. Kaikkea ei tarvitse näiden mukaan valmistaa, mutta on hyvä varmistaa, että jokaiselle löytyy syötävää.