Helppo aamupala kiireiselle

  • 15 Dec, 2021

Moni varmasti tietää, että aamupala on päivän tärkein ateria. Tämä väite ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä aamupala auttaa kehoa uuden päivän aloittamisessa. Yön aikana ihminen paastoaa, jolloin kehon verensokeri menee matalalle. Jos aamupalan jättää väliin, keho käyttää energiana lihasten glukoosia, jolloin oma olo on väsynyt koko aamun. Siksi aamupalaa ei kannata jättää väliin, ja me kerromme sinulle, millainen on helppo aamupala, jonka voi toteuttaa myös kiireisen arjen keskellä.

Aamupalapöytä

Terveellinen ja helppo aamupala

Ei usein riitä, että aamupala on helppo valmistaa, vaan sen tulisi olla myös terveellinen ja sisältää riittävästi ravintoaineita, jotta keho saisi kaiken tarvitsemansa. Herkullinen aamupala voidaan loihtia ilman uunia, mikroa tai mitään muitakaan apuvälineitä, sillä kaupoista löytyy lukuisia nopeita vaihtoehtoja, joista saa energiaa koko aamuksi. Tällaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erilaiset murot, myslit, viilit, rahkat ja jukurtit.

Ostamalla täysjyvämuroja ja hedelmiä tai marjoja, saat hetkessä herkullisen aamupalan. Kaadat ensin kulhoon muroja, jonka jälkeen viipaloit päälle esimerkiksi banaania tai omenaa ja syöt ne yhdessä maidon kanssa. Toinen vaihtoehto on tehdä vaikka marjarahkaa. Voit sekoittaa kulhossa maitorahkaa, mustikoita ja vadelmia keskenään, ja herkullinen aamiainen on valmis. Jos kaipaat lisää makeutta, voit lisätä vähän hunajaa rahkan päälle.

Herkullinen aamupala lämpimänä nautittuna

Etkö halua syödä kylmää aamiaista? Helppo aamupala on mahdollista toteuttaa myös lämpimänä. Erilaisia puuroja on nopea keittää liedellä, mutta mikäli et innostu ajatuksesta, voit ostaa vaikka valmiita puuroannospusseja, jotka sekoitetaan vain kuumaan veteen. Kuuman veden voi keittää hetkessä vedenkeittimellä, ja puuro on valmista parissa minuutissa. Koko komeuteen voi lisätä vaikka marjoja tai hedelmiä niin halutessaan, tai sen voi nauttia marjakeiton kera.

Helppo aamupala arkena voi olla myös muutakin kuin puuroa. Voit esimerkiksi paistaa kananmunia erilaisina versioina. Kananmunien paistamiseen ei kovin montaa minuuttia mene, ja mukaan voi lisätä vaikka pinaattia, tomaatteja tai erilaisia juustoja oman maun mukaan. Kananmunat voi myös nauttia sellaisenaan tai syödä vaikka ruisleivän päällä salaatin kera.

Viikonlopun aamiainen

Viikonloppuisin on usein enemmän aikaa aamiaisen laittamiselle kuin arkisin. Silloin voi hieman hemmotella itseään ja perhettään, ja laittaa jotakin hieman parempaa aamiaispöytään. Voit valmistaa esimerkiksi herkullisia lettuja, proteiinilettuja tai pannukakkuja. Tavallisen pannukakkutaikinan sekaan voi lisätä erilaisia aineksia oman maun mukaan. Mukaan voi laittaa esimerkiksi omenaviipaleita, kinkkua tai vaikka sieniä. Pannukakut paistuvat uunissa sillä välin, kun luet päivän uutiset tai katsot läpi live-kasinot puhelimellasi. Helppoa ja mutkatonta.

Viikonloppuna voi myös panostaa juomapuoleen. Mitä jos tekisit herkullisen smoothien aamiaiselle tai joisit kupillisen cappuccinoa? Viikonloppuisinkaan ei kannata jättää aamiaista välistä, vaikka nukkuisikin hieman pidempään. Syyt sille, miksi aamupala kannattaa syödä on tärkeä ottaa huomioon. Aamiainen nimittäin kantaa läpi koko pitkän päivän, eikä verensokeri laske niin helposti alas.

Helppo aamupala vegaanille

Myös vegaanit voivat loihtia helposti ja nopeasti terveellisen aamiaisen. Yksi hyvä aamupalaidea vegaaneille on Axa-mysli nautittuna yhdessä kauramaidon ja banaaniviipaleiden kera. Banaanin voi korvata millä tahansa muilla hedelmillä tai marjoilla, ja kauramaidon tilalla voi käyttää jotakin muuta kasvipohjaista juomaa tai vaikka rahkaa. Maidon voi myös halutessaan korvata vaikka mehukeitolla.