Herkulliset kikherne kasvispihvit

  • By Asta
  • 14 Feb, 2022

Kikherne kasvispihvit ovat meheviä ja herkullisia.

Terveelliset ja maistuvat kikherne kasvispihvit muuntuvat moneksi. Tässä ohjeessa käytetään porkkanaa, mutta voit korvata sen muullakin itsellesi mieluisella kasviksella. Jääkaapin jämäkasvikset ja sesonkiherkut piiloutuvat pihveihin kätevästi. Nämä pihvit kelpaavat hyvin myös sekasyöjälle. Ainekset: 2 porkkanaa tai muuta kasvista, 1 sipuli, 0,5 tl chiliä, 1 valkosipulinkynsi, 0, 5 dl korppujauhoa, 1 prk kikherneitä, 1 rkl rypsiöljyä, 1 dl lehtipersiljaa silputtuna ja 0,5 tl mustapippuria.

Kikherne kasvispihvit saavat rapean pinnan

1. Raasta porkkanat ja valkosipuli hienoksi ja silppua sipuli. Kuullota mausteita ja sipuleita pannulla muutama minuutti, lisää porkkanaraaste. 2. Huuhtele kikherneet siivilässä ja soseuta. Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta. Odota noin 15 minuuttia. 3. Kuumenna pannulla öljy ja painele sen jälkeen taikina pihveiksi pannulle. Lastalla kääntelemällä paista rapeapintaisiksi.

Toinen suosittelemisen arvoinen herkku ovat kikhernesipsit. Nämä herkut löytyvät kaupan sipsihyllystä, eikä niitä tarvitse siis tarvitse tehdä omin käsin. Eri maustevalikoimaa on kiitettävästi eli lähes jokaiselle löytyy jotakin. Niiden rapea rakenne ei poikkea merkittävästi perinteisestä perunasipiseistä, vaan rouskuvuus on ennallaan, kuten sipseissä kuuluukin. Kikherneidenmaku sopii sipseihin hyvin, koska se on lempeä, mutta ei pliisu.

Kasvisruuat saavat sinut jaksamaan

Ohi ovat ajat, jolloin kasvisruoka oli mautonta ja sitä oli vaikea saada tai valmistaa. Lisäämällä kasvisruokia ruokavalioonsa jokainen voi vaikuttaa suoraan omaan hyvinvointiinsa. Kasvissyönnin on todettu esimerkiksi helpottavan painonhallintaa, madaltavan kolesteroliarvoja ja verenpainetta sekä pienentävän sydän- ja verisuonitautien sekä diabeteksen ja syöpäsairauksien riskiä.