Jääkahvi tuo vaihtelua kahvitaukoon

  • 08 Oct, 2021

Jääkahvi kahvilan pöydällä

Ihanasti viilentävä ja piristävä jääkahvi valmistetaan kuumasta kahvista ja jääpaloista. Tätä herkkua on saatavilla usein erilaisissa kahviloissa, mutta sitä on mahdollista valmistaa myös kotona. Koska resepti on varsin yksinkertainen, ei sen tekemiseen vaadita juurikaan taitoja. Lisäksi kotona valmistettuun kahviin voi lisätä erilaisia lisukkeita oman maun mukaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kahvi kermavaahdolla ja jäillä? Tai mitä jos lisäisit kahviin hieman suklaakastiketta?

Jääkahvi moneen makuun

Tavallinen jääkahvi valmistetaan kotona niin, että ensin keitetään kahvi. Kahvin annetaan jäähtyä hieman ennen valmistusta. Sen jälkeen voit täyttää suuren lasin jääpaloilla, kaataa kahvia lasin puoleen väliin saakka ja loput puolet voi täyttää oman maun mukaan joko maidolla tai kauramaidolla. Näin perinteinen jääkahvi on valmis nautittavaksi.

Perinteiseen reseptiin voi sekoittaa erilaisia lisukkeita sen mukaan, millaista makuelämystä kaipaa. Voit myös kurkistaa jääkaappiin, mitä sieltä tänään löytyy. Kun hankit halpaa ruokaa netistä sinun kannattaa napata mukaan myös purkillinen suklaakastiketta ja maapähkinävoita. Lisäämällä niitä hiukan kahvijuomaasi saat herkullisen makuelämyksen, joka vastaa kahviloiden erikoiskahveja. Vielä kun pursotat pinnalle hiukan kermavaahtoa, on täydellinen kahvielämys taattu.

Kookoksenmakuinen kahvi

Rakastatko sinäkin kookosta? Omasta jääkahvista on mahdollista loihtia myös kookoksenmakuinen juoma. Sitä varten tarvitset kaksi desiä kahvia, kaksi desiä kahville tarkoitettua kookosjuomaa ja jäitä. Koko komeuden voi koristella kookoskermalla ja kookoshiutaleilla. Tämä herkullinen juoma sopii niin jälkiruoaksi kuin välipalalla nautituksi virvokkeeksi.