Juomaa netistä, järkevää vai hankalaa?

  • By Asta
  • 15 Jul, 2022

Nettikauppa on lisääntynyt huomattavasti eikä enää ole mitenkään kummallista, että tulee tilattua myös juomaa netistä. Esimerkiksi silloin, kun juhlia on tulossa, voi varautua niihin tilaamalla tarvittavia juomia käytännöllisesti jopa kotiovelle. Parasta netistä tilatessa on tietenkin se, että tilaukseen voi keskittyä kaikessa rauhassa ja miettiä tarkoin, mitä tarvitsee ja kuinka paljon. Ympärillä ei pyöri toisia asiakkaita eivätkä satunnaiset tuttavat tule häiritsemään kysymyksillään ja keskeyttämään ostoksia.

Virvoitusjuomia edullisesti netistä

Juomaa netistä saa myös edullisesti ja juomat ovatkin erinomainen vaihtoehto, koska tarjolla on useampia vaihtoehtoja. Mukaan mahtuu usein myös erilaisia tarjouksia, joten hintakaan ei nouse tarpeettoman korkealle. Parasta on se, että niitä voi tilata kerralla vähän enemmänkin eikä aina edes tarvitse varautua juhliin vaan ne voi käyttää ihan omaksi ilokseen.

Virvoitusjuomissa on paljon vaihtoehtoja, makuja löytyy erilaisia, joten juojien ei tarvitse tyytyä yhteen tai kahteen vaihtoehtoon. Tarjolla on myös luomutuotteita erilaisilla makuelämyksillä. Toisaalta, tuotteet myös vaihtuvat usein, koska tarjoukset ovat todella houkuttavia. Pakkauskoot ovat erilaisia, joten se on hyvä tarkistaa ennen kuin tekee tilausta. Näin ei ainakaan tule yllätystä, että saakin kotiin jotakin suosikkijuomaansa liian vähän.

Näistä juomista saa myös kesäaikaan tehtyä mukavan boolin eikä mahdottomuus ole tehdä alkoholitontakaan vaihtoehtoa. Piristävät ja maukkaat boolit ovat miellyttävä yhdistelmä, jos online casino kiinnostaa. Pelatessa on pidettävä koko ajan huolta siitä, että pysyy ‘tolkku tallella’ eikä tule tuhlattua kaikkia rahoja suurien voittojen toivossa. Siksi on hyvä, että boolikin on piristävä, mutta ei humalluttava.

Juomaa netistä tuomaan energiaa

Energiajuomat ovat vähän samantyyppisiä kuin virvoitusjuomat, mutta niissä on piristäviä ainesosia. Monet niistä ovat tosin myös kofeiinittomia, mutta niihin on lisätty esimerkiksi tauriinia tai guaranaa. Ne ovatkin erityisesti nuorten suosiossa ja siksi niiden käyttöön on tehty myyntirajoitteita. Suositus onkin, että niitä ei saisi myydä lainkaan alle 15-vuotiaille. Monet nuoret juovatkin niitä päivittäin.

Energiajuoma vaikuttaa unen ja valveillaolon säätelyyn. Ne ovat eräänlaisia piristeitä, ja kun on pirteämpi, pystyy myös keskittymään paremmin. Joissakin tilanteissa se on täysin puolustettavaa. Sellaiset henkilöt, jotka eivät ole tottuneet kofeiiniin, sillä voi olla aluksi juuri päinvastainen vaikutus. Se tuokin enemmän levottomuutta, ärtyneisyyttä sekä vie lopunkin keskittymiskyvyn.

Joillakin se aiheuttaa myös sydämentykytyksiä, mutta oman energiajuoma sietokykynsä voi testata ainoastaan kokeilemalla eri tuotteita. Kaikki tuotteet eivät vaikuta samalla tavalla ja toinen meistä saattaa reagoida kofeiiniin täysin eri tavalla. Ainakaan silloin tällöin juotuna energiajuomasta ei koidu kovin isoja haittoja, kun taas päivittäisellä käytöllä siihen tulee suhteellisen helposti riippuvuus.

Mehua vai muuta juomaa netistä?

Mehut ovat myös virvoitusjuomille hyvä vaihtoehto. Niistä löytyy myös paljon erilaisia vaihtoehtoja maultaan ja toiset ovat sokerittomia vaihtoehtoja. Ne ovat myös monipuolisia ja niitä voi käyttää myös jonkin verran ruoanlaitossa varsinkin, jos kyseessä on täysmehu. Ne onkin valmistettu sataprosenttisesti marjoista tai hedelmistä. Niiden valmistus tapahtuu mekaanisesti, joten niihin ei lisätä lainkaan vettä. Niitä ei myöskään makeuteta sokerilla, mutta toisinaan niihin lisätään esimerkiksi hedelmälihaa tai vitamiinia.

Mehuissa ei ole hiilihappoa, joten ne sopivat myös sellaiselle henkilölle, jota hiilihapolliset juomat turvottavat. Nektari on toisinaan maukas vaihtoehto mehuista ja siinä hedelmäpitoisuus on noin 25-50 prosenttia. Se riippuu yleensä siitä, miten happamia raaka-aineet ovat. Nektareihin ei myöskään lisätä säilöntäaineita, mutta niihin saatetaan lisätä vettä, sokeria tai hunajaa. Sokerikin voi olla korvattuna makeutusaineella.