Leivo herkulliset leivonnaiset kotona

  • 25 Sep, 2022

Herkulliset leivonnaiset ovat helppo valmistaa.

Herkulliset leivonnaiset sopivat täydellisesti juhlaan sekä arjen piristykseksi. On aivan sama, oletko innokas leipuri tai keittiötä kaihtava herkuttelija, helpoilla ohjeilla saa loihdittua yksinkertaiset leivonnaiset itselle sekä vieraille. Erilaisten leivonnaisten kirjo on valtava, mutta muutaman perusohjeen avulla voi loihtia perustan, jonka pohjalta muokkaa lopputuloksen mieleisekseen omien makumieltymysten mukaan. On muistettava, että leivonnaisia voi tilata myös suoraan netistä kotiin, mikäli leipominen ei tämänkään jälkeen tunnu yhtään omalta jutulta.

Herkulliset leivonnaiset syntyvät nopeasti

Leivonnaisiin ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa tunti tolkulla vaan moni leivonnainen syntyy nopeasti. Esimerkiksi yksinkertaisen keksitaikina, kakkupohja, muffinitaikina tai piirakkapohja syntyvät nopeasti sekä niihin voi lisätä halutut mausteet ja täytteet. Niihin voi lisätä marjoja, hedelmiä, sitruunaa, vaniljaa, muita mausteita tai suklaata taikinaan ja lopuksi se kypsennetään. Kun opettelee tekemään yhden perustaikinan, muovautuu se moneksi eri herkulliseksi leivonnaiseksi. Ne voi aina kruunata koristeluilla, kuten kermalla ja karkeilla, jolloin lopputulos on näyttävä.

Mikäli perustaikinan tekeminen tuntuu jo haastavalta, voi aina ostaa pohjan valmiina. Erilaisia kakku- ja perustaikinapohjia voi ostaa suoraan kotiin ja vain täyttää ne haluamalla täytteillä. Netistä voi tilata myös jonkin verran täysin valmiita herkkuja. Esimerkiksi makeat hallongrotta leivonnaiset ovat täydellisiä kahvin kanssa. Aikaa niihin voi käyttää juuri sen verran kuin parhaimmalta tuntuu.

Yksinkertaiset leivonta-ainekset

Leipominen on loppujen lopuksi melko helppoa puuhaa ja muutamalla perus leivonta-aineksella onnistuu erinomaisesti. Ainesosia, joista ei ole koskaan kuullutkaan, ei tarvitse vaan perustaikina valmistuu jauhoista, sokerista, munista ja rasvasta. Helpoimmat muunnelmat perustaikinaan saa luotua kaakaojauheella sekä sitruunalla. Mikäli kuitenkin leipominen tuntuu omalta, voi rohkeasti lisätä joukkoon eri aineksia ja kokeilla uusia yhdistelmiä.