Loihdi italialainen menu hävikkituotteilla

  • 14 Sep, 2021

Italialainen ruoka maistuu kaikille

Italialainen menu on hyvä ajatus aina, kun iltaa vietetään perheen kesken. Se sopii myös erinomaisesti kutsuja varten. Italialainen ruoka on maistuvaa ja sitä voi tehdä niin sekasyöjille sopivana versiona kuin kasvisversionakin. Monesti italialainen ruoka mielletään vain pastaksi ja pitsaksi, mutta todellisuus on kuitenkin aivan toinen. Italialaiseen menuun kuuluu nimittäin paljon muutakin, kuten esimerkiksi kalaa ja äyriäisiä.

Italialainen menu alusta loppuun

Loistavia alkupaloja italialaiseen iltaan ovat pienet antipastot. Alkupalalautanen voi olla kaikille yhteinen tai jokaiselle voi tarjota omat alkupalat. Myös italialainen alkupalaleipä, eli crostini, on loistava valinta italialaiseen menuun. Alkupalan jälkeen on vuorossa pääruoka. Jos joukossa on kasvissyöjiä, kannattaa silloin valmistaa kaksi eri pääruokaa, jotta jokaiselle löytyy syötävää.

Pasta, pitsa, kalaruoat ja liharuoat ovat loistavia vaihtoehtoja sekasyöjien pääruoaksi. Tarjolle voi asettaa vaikka erilaisia pastoja, lihapullia tomaattikastikkeessa, leikkeitä, kalaa ja kasviksia. Italialaisen menun voi aivan hyvin valmistaa hävikkituotteista, sillä esimerkiksi pastat ovat syötäviä vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Syömiskelpoista ja halpaa ruokaa netistä tilaamalla voi säästää menussa.

Jälkiruoka kruunaa aterian

Tiramisu on yksi suosituimmista italialaisista jälkiruoista. Se maistuu aikuisille, mutta lapsille kannattaa tarjota jotakin muuta. Marjaiset jälkiruoat, kuten vaikkapa rahkat, ovat lasten mieleen. Jälkiruokien kohdalla voi myös hyödyntää hävikkituotteita, sillä vaikkapa monet jauhot säilyvät hyvin vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeen, kuten pastatkin.