Parhaat valkoviinit pastaruokien kanssa nautittaviksi

  Pasta-annos lautasella.

  Valkoviinit sopivat loistavasti yhteen eri pastojen kanssa, joita on usein ostettavissa verkkokaupastamme. Pasta on erittäin herkullinen, helppo ja nopea ruokavaihtoehto, josta on tarjolla lukuisia erilaisia variaatioita. Pasta on kuitenkin itsessään neutraalin makuinen, joten valkoviini kannattaa valita pastan kastikkeen maun mukaan. Joissain pasta-annoksissa voi olla valmiina mukana esimerkiksi kastikejauhe, mutta osa vaatii erillisen kastikkeen ostamista. Pastan kanssa voi tietenkin valita myös suosikkiviininsä, mutta jos haluat täydellisesti yhteen sopivan viinin, lue seuraavat vinkit.

  Erilaiset valkoviinit pastan kaverina

  Oikean viinin valintaan sopii yksi hyvä nyrkkisääntö; viinin täyteläisyyden kannattaa olla samalla tasolla kuin ruoan maun täyteläisyydenkin. Viiniksi sopii hyvin myös raikkaan hedelmäinen viini. Tällainen viini sopii esimerkiksi Quattro formaggi - tai sienikastikkeen pariksi.

  Pirteät ja hedelmäiset valkoviinit, vaikkapa Pinot Grigio -lajikkeesta sopivat erityisen hyvin yhteen peston kanssa. Pesto on herkullinen tahna, joka tehdään basilikasta, valkosipulista, oliiviöljystä ja parmesaanista. Puttanesca-kastikkeen kanssa taas sopii erityisen hyvin yhteen Fiano-lajikkeen viini.

  Pasta ja viinit tarjoavat lukemattomia yhdistelmiä

  Pastoja ja valkoviinejä on tarjolla erittäin runsaasti, joten niiden yhdistelemissä on monia vaihtoehtoja. Lisäksi esimerkiksi pastan kastikkeen mausteet ja raaka-aineet voi yhdistellä lukemattomilla tavoilla omaa mielikuvitusta käyttämällä. Aina ei siis tarvitse tyytyä valmiiseen pastakastikkeeseen.

  Verkkokauppamme halpaa ruokaa netistä tilaamalla voit tilata kotiin samalla kertaa useita erilaisia pasta- ja kastikevaihtoehtoja, joita kokeilemalla löydät suosikkisi. Mikäli et tiedä, mikä viini niiden kanssa sopisi, voit myös pyytää apua esimerkiksi viinikaupan myyjältä. Monessa valkoviinipullossa on myös itsessään tarjoiluehdotus.