Viimeisimmät artikkelit

Terveelliset ruokailutottumukset tukevat hyvinvointia
 • 10 Jun, 2022

Terveiden elämäntapojen merkitys hyvinvoinnille on varmasti kaikille tuttu asia. Yksi elämän keskeisimmistä osa-alueista on syöminen, ja terveelliset ruokailutottumukset edistävät ihmisen terveyttä kokonaisvaltaisesti. Aina kun puhutaan terveellisestä syömisestä, on hyvä muistuttaa, että ruokavalio on aina monien tekijöiden summa, joten sitä on syytä tarkastella kokonaisuutena. Lisäksi on paikallaan nostaa esiin se, että ruokavalio voi vaikuttaa joidenkin mielestä yllättäviinkin asioihin, kuten hiusten hyvinvointiin. Toki hiuksista puhuttaessa on muistettava että kaikenlaisiin muutoksiin ei itse voi vaikuttaa, joten pelkän ruokavalion lisäksi voidaan tarvita muitakin toimenpiteitä.

Herkulliset kikherne kasvispihvit
 • By Asta
 • 23 Mar, 2022

Terveelliset ja maistuvat kikherne kasvispihvit muuntuvat moneksi. Tässä ohjeessa käytetään porkkanaa, mutta voit korvata sen muullakin itsellesi mieluisella kasviksella. Jääkaapin jämäkasvikset ja sesonkiherkut piiloutuvat pihveihin kätevästi. Nämä pihvit kelpaavat hyvin myös sekasyöjälle. Ainekset: 2 porkkanaa tai muuta kasvista, 1 sipuli, 0,5 tl chiliä, 1 valkosipulinkynsi, 0, 5 dl korppujauhoa, 1 prk kikherneitä, 1 rkl rypsiöljyä, 1 dl lehtipersiljaa silputtuna ja 0,5 tl mustapippuria. Kikherne kasvispihvit saavat rapean pinnan1. Raasta porkkanat ja valkosipuli hienoksi ja silppua sipuli.

Vegaaninen proteiini tarjoaa monia vaihtoehtoja
 • By Asta
 • 14 Feb, 2022

Tiesitkö, että aikuinen tarvitsee noin 1,1−1,3 grammaa proteiinia painokiloa kohti päivässä. Lisäksi, mitä enemmän treenaa, sitä enemmän myös tarvitsee proteiinia. Erityisesti vegaanien täytyy kiinnittää proteiinin saantiin huomiota, sillä ihmisen keho pystyy käyttämään paremmin hyväkseen eläinkunnan proteiinia kuin vegaanisia proteiininlähteitä. Vegeruokavalio ja vegaaninen proteiini ei kuitenkaan tarkoita sitä, että treenaaminen ei onnistuisi. Tällöin täytyy vain suunnitella tarkkaan proteiinin saanti. Vegaaninen proteiini treenaajalleMoni kasviperäinen proteiini sisältää erityisen paljon proteiinia. Niihin kuuluvat etenkin soijasuikaleet ja soijarouhe.

Kauran terveellisyys
 • By Asta
 • 10 Jan, 2022

Aina toisinaan hyvinvointikeskusteluissa puhuttaa kauran terveellisyys ja terveysvaikutukset, jotka ovat varsin merkittäviä. Kaura on siitä erinomainen ja monipuolinen raaka-aine, että se sopii hyvin moneen, kuten puuroon, jugurtin sekaan, sämpylöihin tai muuhun leivontaan. Kaurassa on runsaasti kuituja, jotka pitävät huolta vatsan toiminnasta ja auttavat pitämään kylläisyyden tunteen pidemmän aikaa. Kauran uskotaan myös pitävän kolesterolin mukavasti kurissa. Mihin kauran terveellisyys perustuu?Kauran terveellisyys perustuu muun muassa siihen, että se sisältää erittäin paljon vesiliukoista beetaglukaania eli ravintokuitua, joka muun muassa vähentää tehokkaasti kolesterolin imeytymistä kehoon.

Helppo aamupala kiireiselle
 • 15 Dec, 2021

Moni varmasti tietää, että aamupala on päivän tärkein ateria. Tämä väite ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä aamupala auttaa kehoa uuden päivän aloittamisessa. Yön aikana ihminen paastoaa, jolloin kehon verensokeri menee matalalle. Jos aamupalan jättää väliin, keho käyttää energiana lihasten glukoosia, jolloin oma olo on väsynyt koko aamun. Siksi aamupalaa ei kannata jättää väliin, ja me kerromme sinulle, millainen on helppo aamupala, jonka voi toteuttaa myös kiireisen arjen keskellä. Terveellinen ja helppo aamupalaEi usein riitä, että aamupala on helppo valmistaa, vaan sen tulisi olla myös terveellinen ja sisältää riittävästi ravintoaineita, jotta keho saisi kaiken tarvitsemansa.

Hedelmäcocktail säilyke leivonnassa
 • By Asta
 • 08 Dec, 2021

Hedelmäcocktail säilyke on monikäyttöinen elintarvike, jota voi käyttää salaateissa, jälkiruuissa sekä leivonnassakin. Säilykkeet myös säilyvät hyvin, joten niitä voi varastoida kaappiin useammankin, jotta niitä on saatavilla tarpeen vaatiessa. Ne maistuvat hyvältä myös sellaisenaan, joten niitä voi syödä helposti vaikka välipalalla tai aamiaiseksi. Hedelmäcocktailit maistuvat myös perheen pienimmille, joten niitä on kiva tarjoilla lapsille vaikkapa osana syntymäpäivätarjoiluja esimerkiksi kakkujen muodossa. Hedelmäcocktail säilyke jälkiruuissa ja leipomuksissaEhkä yleisin tapa käyttää hedelmäcocktail säilykkeitä ovat jälkiruuat.

Näin järjestät helposti juhlatarjoilut
 • By Asta
 • 07 Nov, 2021

Juhlatarjoilut ovat eniten odotettu asia juhlissa ja usein juhlien isäntä tai emäntä haluaa kaiken menevän nappiin. Juhlatarjoilujen loihtiminen ei ole vaikeaa, sillä juhlamenu koostuu yksinkertaisimmillaan alku-, pää- ja jälkiruoista sekä lisukkeista. Kattaukseen kannattaa myös panostaa juhlien teeman mukaisesti esimerkiksi koristamalla pöytää kauniilla astioilla ja pöytäliinalla. Koristelussa voi käyttää myös esimerkiksi kukkasia ja eri tavoin muotoiltuja serviettejä. Loihdi helpot juhlatarjoilutAlkuruoaksi voi valita lämpimän tai kylmän keiton, lisukkeeksi leipää tai alkusalaattia. Tee pääruoaksi lämmin liha- tai kasvisruoka huomioiden erityisruokavaliot.

Jääkahvi tuo vaihtelua kahvitaukoon
 • By Asta
 • 08 Oct, 2021

Ihanasti viilentävä ja piristävä jääkahvi valmistetaan kuumasta kahvista ja jääpaloista. Tätä herkkua on saatavilla usein erilaisissa kahviloissa, mutta sitä on mahdollista valmistaa myös kotona. Koska resepti on varsin yksinkertainen, ei sen tekemiseen vaadita juurikaan taitoja. Lisäksi kotona valmistettuun kahviin voi lisätä erilaisia lisukkeita oman maun mukaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kahvi kermavaahdolla ja jäillä? Tai mitä jos lisäisit kahviin hieman suklaakastiketta? Jääkahvi moneen makuunTavallinen jääkahvi valmistetaan kotona niin, että ensin keitetään kahvi.

Terveellisiä naposteltavia
 • 22 Sep, 2021

Erilaiset naposteltavat ovat monelle oleellinen osa jokapäiväistä elämää. Ihmiset tykkäävät napostella esimerkiksi välipalan aikana jotakin pientä hyvää, ja erilaiset naposteltavat ovat kova sana etenkin elokuvaa katsellessa. Jokapäiväiseen käyttöön sokeriset ja epäterveelliset vaihtoehdot eivät ole hyvä asia, sillä ne eivät pidä ihmistä terveenä. Siksi kannattaa hankkia mieluummin terveellisiä naposteltavia, jotka eivät saa kehoa väsyneeksi ja oloa huonoksi, vaan päinvastoin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle terveellisistä vaihtoehdoista. Terveellisiä naposteltavia arkeenMonet ostavat niin epäterveelliset kuin terveelliset naposteltavat kaupasta.

Loihdi italialainen menu hävikkituotteilla
 • By Asta
 • 14 Sep, 2021

Italialainen menu on hyvä ajatus aina, kun iltaa vietetään perheen kesken. Se sopii myös erinomaisesti kutsuja varten. Italialainen ruoka on maistuvaa ja sitä voi tehdä niin sekasyöjille sopivana versiona kuin kasvisversionakin. Monesti italialainen ruoka mielletään vain pastaksi ja pitsaksi, mutta todellisuus on kuitenkin aivan toinen. Italialaiseen menuun kuuluu nimittäin paljon muutakin, kuten esimerkiksi kalaa ja äyriäisiä. Italialainen menu alusta loppuunLoistavia alkupaloja italialaiseen iltaan ovat pienet antipastot. Alkupalalautanen voi olla kaikille yhteinen tai jokaiselle voi tarjota omat alkupalat.

Näin valmistat proteiiniletut ilman banaania
 • 01 Sep, 2021

Proteiiniletut ilman banaania sopivat niin treenaajalle kuin muillekin välipalaksi tai vaikkapa aamupalaksi. Ne tarjoavat myös loistavaa vaihtelua perinteisiin aamiaisiin verrattuna. Monet proteiinilettureseptit sisältävät kuitenkin banaania, jota moni välttelee. Kerrommekin sinulle seuraavaksi kuinka valmistat herkullisia proteiinilettuja ilman banaania. Tutustu reseptiin ja tilaa tarvittavia raaka-aineita kätevästi verkkokauppamme kautta! Saat monet lettuihin tarvittavat raaka-aineet verkkokaupastamme huomattavasti tavallista edullisimmilla hinnoilla. Samalla vähennät ruokahävikkiä ja olet pelastanut täysin käyttökelpoisia tuotteita, joita ei enää myydä normaalihinnoilla.

Parhaat valkoviinit pastaruokien kanssa nautittaviksi
 • 01 Sep, 2021

Valkoviinit sopivat loistavasti yhteen eri pastojen kanssa, joita on usein ostettavissa verkkokaupastamme. Pasta on erittäin herkullinen, helppo ja nopea ruokavaihtoehto, josta on tarjolla lukuisia erilaisia variaatioita. Pasta on kuitenkin itsessään neutraalin makuinen, joten valkoviini kannattaa valita pastan kastikkeen maun mukaan. Joissain pasta-annoksissa voi olla valmiina mukana esimerkiksi kastikejauhe, mutta osa vaatii erillisen kastikkeen ostamista. Pastan kanssa voi tietenkin valita myös suosikkiviininsä, mutta jos haluat täydellisesti yhteen sopivan viinin, lue seuraavat vinkit.