Säilykkeet

Säilykkeet pelastavat arjen

Säilykkeistä löytyy arjen paras apuri. Kun niitä on kaapissa, ei koskaan synny tilannetta, että kaikki syötävä olisi tyystin lopussa. Ne säilyvät pitkään, vievät vain vähän tilaa kaapissa ja ovat nopeasti käytettävissä ruuan valmistamiseen. Monet hankkivat säilykkeet netistä, sillä silloin niitä voi ostaa kerralla kunnon varaston varsin edulliseen hintaan, kun parasta ennen -päivämääristä ei tarvitse pitkään aikaan huolehtia. Useat säilykkeet voi syödä myös sellaisenaan, ja valinnanvaraa riittää muutenkin nykyään enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mitä muuta toimivan arjen ruokahuolto enää voisikaan tarvita?

Hedelmäsäilykkeet, lihasäilykkeet, papu- ja tomaattisäilykkeet, kalasäilykkeet ja lukuisat muut ovat tuttuja kauppojen hyllyiltä. Säilykkeitä löytyy kattavan ruokavalion perusta kiireisiin päiviin. Ne kulkevat kätevästi myös mukana matkassa sellaisiin olosuhteisiin, joissa ruuanlaitto saattaa olla astetta haastavampaa, kuten mökille, retkelle, veneelle tai asuntovaunulle.

Arkeen ja juhlaan

Monet säilykkeet maistuvat sellaisenaan, mutta yhtä monet ovat herkullinen lisä jollekin muulle ruualle. Esimerkiksi tonnikala- ja muut kalasäilykkeet sopivat ihanasti uuniperunan kaveriksi tai pitsan täytteeksi. Kun taas löytyy säilykepurkki tai pari ananasta, kirsikkaa ja muita hedelmiä, raikas hedelmäsalaatti on kokoamista vaille valmis.

Kun käyttää hiukan mielikuvitusta, säilykkeistä voi loihtia hyvinkin monenlaisia lopputuloksia kakuista kastikkeisiin ja padoista ja keittoihin. Yksi säilykkeiden suurimmista eduista on niiden pitkäikäisyys, joka mahdollistaa tarkan taloudenpidon. Säilykkeitä voi ostaa kaappiin varastoon suuremman määrän kerralla silloin, kun kohdalle sattuu hyvä tarjous. Samalla voi tilata myös erilaiset virvoitusjuomat. Varastoa voi sitten tarpeen mukaan täydentää.

Varastoi säilykkeet oikein

Kun ostat säilykkeet netistä, voit tilata niitä kerralla suuremman määrän. Tarjouksia ei kannata jättää väliin, kun on mahdollisuus saada halpaa ruokaa netistä. Säilykkeet kannattaa varastoida viileään ja pimeään, ja mikä tahansa keittiön kaappi sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. Säilykekaappi kannattaa järjestää siten, että etualalla ovat aina ne tuotteet, joiden parasta ennen -päivämäärä lähestyy seuraavaksi. Niin ne tulee käyttäneeksi ensimmäisenä, ja vältytään ruokahävikiltä.

Säilykepurkit voi käytön jälkeen kierrättää kätevästi. Kaikki säilyketölkit ja metallipurkit voi lajitella metallinkeräykseen. Mikäli oma säilykepurkkitietämys rajoittuu hernekeittoon ja tonnikalaan, kannattaa pysähtyä tutkailemaan nykyistä säilykevalikoimaa. Luvassa on taatusti iloinen yllätys, sillä 2020-luvun säilykkeet ovat innovatiivisia, raikkaita ja monipuolisia. Ne eivät ole pelkkä hätävara, kuten kenties joskus, vaan ihan oikeaa ja maistuvaa ruokaa, joka kelpaa koko perheelle.